Muz, ballı yulaf lapası, yoğurtlu yulaf kasesi veya lezzetli pankekler gibi yulaf ezmesi tarifleriyle hem sağlıklı hem de doyurucu öğünler hazırlamak mümkün. Yulafın zengin lif içeriğiyle hem enerji verir hem de uzun süre tok tutar.
Malzemeler:
Yapılışı:
Sütü veya suyu küçük bir tencerede kaynatın. Yulaf ezmesini ekleyip karıştırarak 5 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra ezilmiş veya dilimlenmiş muzu ekleyin. Bal ve tarçın ekleyerek karıştırın. Sıcak veya ılık şekilde tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
Yapılışı:
Yoğurdu bir kaseye alın ve üzerine yulaf ezmesini ekleyin. Bal veya pekmezi ekleyerek karıştırın. Meyveyi doğrayıp üzerine ekleyin. Ceviz veya fındık ile süsleyerek servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı:
Muzu çatal ile ezin ve üzerine yumurtayı ekleyip çırpın. Yulaf ezmesi, kabartma tozu ve tarçını ekleyip karıştırın. Hafif yağlanmış tavada küçük pankekler halinde önlü arkalı pişirin. Üzerine bal, fındık veya meyve ekleyerek servis yapın.
Şunlara da göz atın: