Turşu Kavanozu Nasıl Açılır?

Turşu kavanozu açmak kimi zaman zorlayıcı olabilir. Sizler için turşu kavanozu nasıl açılır anlattık. İşte, turşu kavanozu nasıl açılır:
Turşu Kavanozu Nasıl Açılır?
08 Eylül 2022, 14:55

Turşu kavanozu açmak kimi zaman zorlayıcı olabilir. Kapak ister çok sıkı kapatılsın, ister yiyecekle yapışmış olsun, herhangi bir turşu kavanozu doğru tekniklerle açılabilir. Sizler için turşu kavanozu nasıl açılır anlattık. İşte, turşu kavanozu nasıl açılır:


1. Yöntem:

  1. Kaygan turşu kavanozlarını açmak için bu yöntemi kullanın. Kaygan bir kavanoz kapağına katkıda bulunabilecek, yoğunlaşma ve nemli eller dahil olmak üzere birçok faktör vardır. Neyse ki, bu kavanoz kapakları sürtünme eklenerek kolayca çözülebilir. Bu teknik özellikle inatçı kavanozlarda çalışmayabilir.
  2. Kapağı sert veya yapışkan bir malzeme ile örtün. Kapağın üzerine bir bulaşık bezi, streç film veya lastik bir eldiven örtün. Alternatif olarak, kenarları kalın bir lastik bantla sarın. Bu malzemeler kapaktaki tutuşunuzu iyileştirecek ve kavanozu açmanıza yardımcı olacaktır.
  3. Kavanozun cam kenarları da kaygansa, kavanozu kavramak için başka bir bulaşık bezi kullanın.
  4. Kavanozu açın. Baskın olmayan elinizle kavanozun kenarlarını sıkıca kavrayın. Baskın elinizle kapağı saat yönünün tersine çevirin. Kavanoz kolayca açılmalıdır. Aksi takdirde kavanoz üzerindeki hava geçirmez contanın başka bir yöntemle kırılması gerekecektir.

2. Yöntem:

  1. Kavanozu tut. İlk olarak, kavanozu sert bir yüzeye yerleştirin. Ardından, kavanozu baskın olmayan elinizle sıkıca kavrayın. Kavanozun üzerinde çok fazla yoğuşma varsa, kavanozu bir bulaşık bezine sarın. Tutuşunuz ne kadar güvenli olursa, kaşığı yerleştirmek o kadar kolay olur.
  2. Bir kaşığın ucunu kapağın altına kaydırın. Kaşığınızın ucunu kapağın kenarı ile kavanozun kenarı arasında zorlamak için baskın elinizi kullanın. Kaşığın yiyecekleri tutan tarafı turşu kavanozundan uzağa bakmalıdır. Kaşığın şişmesi, bir kol oluşturmak için sapı turşu kavanozundan uzağa doğru açacaktır.
  3. Kaşık sapına hafifçe bastırın. Kaşığı bir kaldıraç gibi kullanın. Hava sesi duyduğunuzda tamam demektir.
  4. Kavanozu açın.

3. Yöntem:

  1. Suyu ısıtın. Suyun ısınmasını sağlamak için lavabonuzdaki sıcak su musluğunu çalıştırın. Alternatif olarak, bir su ısıtıcısında biraz su ısıtabilir ve bir kaseye dökebilirsiniz. Suyun sıcak kaynamadığından emin olun! Suya güvenle dokunabilmelisiniz. Aksi takdirde kavanozun camı çatlayabilir.
  2. Kapağı sıcak suyla ısıtın. Kavanozu kapağa odaklanarak sıcak su akışının altında tutun. Bir kapta sıcak su kullanıyorsanız, kavanozu kapak tamamen su altında kalacak şekilde kaseye ters olarak yerleştirin. Kavanozun birkaç dakika ısınmasına izin verin. Suyun ısısı, kapağın metalini genişletecek ve kavanozdan ayrılmasına yardımcı olacaktır.
  3. Kapağı kuvvetlice çevirin. Kavanozu baskın olmayan elinizle sabit tutun. Kapak rahatça dokunulamayacak kadar sıcaksa, elinizi korumak için bir bulaşık beziyle örtün. Baskın elinizi kullanarak kapağı sıkıca kavrayın ve saat yönünün tersine çevirin.
  4. Kapak hala sıkışmışsa, tekrar denemeden önce bir lastik eldiven veya bulaşık bezi ile örtün. Bu, sürtünme ekleyerek kapağı gevşetmeye yardımcı olacaktır.



Şunlara da göz atın;

  1. Kavanoz kapağı nasıl açılır?
  2. Konserve nasıl açılır?
  3. Kavanoz nasıl kaynatılır?
  4. Kavanozda tatlı tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo