Mevsimsel beslenmeye özen gösterenleri böyle alalım. Mevsimin en taze meyve ve sebzelerini yemeklerine katmak isteyenler için, Temmuz ayında mutfağınıza konuk olacak besinleri yazımızda derledik. Tadına doyamayacağınız yaz meyvelerinin en revaçta olduğu aydır Temmuz. Can erik bitmeye başlasa da, yerini nefis sarı erikler alır. Sıcak havalarda açlığı bastırmak için, karpuz-peynir ikilisi sofralardaki yerini alır. Mis kokulu kavunlar, tezgahın en güzel yerinde satılmaya başlanır. Kirazın en lezzetli olduğu dönemdir. Temmuz ayının sonlarına doğru şeftaliler olgunlaşmaya başlar. Temmuz ayında mevsim meyvelerinden oluşan birbirinden lezzetli reçeller hazırlanır ve mutfaklardaki yerini alır.
Temmuz ayı, balık tüketiminin en az olduğu aylardan biridir. Ancak sardalya sezonu Temmuz ayında başlar. Tekir ve barbun balıkları tüketilebilir. Özellikle hamsi balığından uzak durulması gereken bir aydır.
Şunlara da göz atın;