Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Tavuk taşlık hayvanın neresidir? Tavuk taşlık nasıl temizlenir ve nasıl yenir? Tavuk taşlık nasıl pişirilir? İşte, protein bakımından zengin olan tavuk taşlığı pişirme yöntemleri:
Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?
24 Nisan 2024, 22:17

Taşlık, kuşlar dahil olmak üzere bazı hayvanların sindirim sisteminde bulunan bir organdır. Yani bir nevi midenin ön kısmıdır. Bazı hayvanlar, küçük taş ve kum tanelerini yutarak taşlıklarında depolar. Daha sonra bunları yedikleri besinleri parçalamak için kullanırlar. Taşlık yemenin sağlık açısından bir sakıncası yoktur. Çünkü taşlık, zengin besin değerlere sahiptir. Özellikle Uzak Doğu mutfağında en sevilen sokak yemekleri arasında yerini alır. Güneydoğu Asya'da genellikle ızgarası yapılır. Avrupa'da ise en çok Portekiz ve İspanya'da tüketilir. Ülkemizde taşlık sote, kavurma ve haşlama olarak sunulur. En çok tercih edilen, tavuktan elde edilen taşlıktır. 



Tavuk Taşlık Nasıl Temizlenir?

  1. Genellikle hazır olarak satılan taşlıklar temizlenmiş olur. Ancak pişirme aşamasına geçmeden önce kontrol etmek gerekir.
  2. Pişirmeye başlamadan önce taşlıkta ne kadar zar varsa, hepsi soyulmalıdır.
  3. İç kısmında taş veya kum olup olmadığı kontrol edilmeli, varsa temizlenmelidir.
  4. İyice yıkandıktan sonra biraz sirke damlatılarak bekletilmelidir.
  5. Ardından bol suyla durulayıp yıkama aşamasına geçilebilir.



Taşlık Nasıl Pişirilir?

  1. Taşlık, sert bir organ olduğu için öncelikle tencereye alınıp üzerine su eklenerek haşlanması gerekir.
  2. Haşlanan taşlıklar, kuşbaşı şeklinde doğranır.
  3. Soğan, biber, domates ve sarımsak da doğranır.
  4. Tavada yağ kızdırılır. Önce soğan, ardından sarımsak ve biberler eklenerek kavrulur.
  5. Domates ve taşlıklar ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.
  6. Pişirme işleminin son aşamalarına doğru baharatlar ve tuz eklenir.
  7. Sıcak sıcak servis edilir. Taşlıkları tava yerine sac da pişirmek, lezzetini artırır.

Taşlık Izgara Nasıl Yapılır?

  1. Taşlıklar güzelce temizlendikten sonra, bir süre haşlanır.
  2. Bu esnada ızgara teli ısıtılır.
  3. Taşlıklar, domates ve biber eşliğinde şişe dizilir.
  4. Izgarada önlü arkalı olacak şekilde pişirilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Tavuk göğsü nasıl haşlanır?
  2. Bütün tavuk tarifleri
  3. Tavuk kanat tarifleri
  4. Tavuk pirzola tarifleri
  5. Tavuk sosları
  6. Tavuk eti yıkanır mı?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo