Şeker Nasıl Saklanır, Nelere Dikkat Edilmelidir?

Şeker nasıl saklanır? Toz şekerin ömrü ne kadardır? Şekerin son kullanma tarihi var mıdır? Şekeri saklarken nelere dikkat etmek gerekir? İşte, uzun süre kullanmak için şeker saklama yöntemleri:
Şeker Nasıl Saklanır, Nelere Dikkat Edilmelidir?
24 Nisan 2024, 22:17

Şeker, günlük hayatımızda en çok kullandığımız malzemelerden biridir. Çay başta olmak üzere, kek, kurabiye gibi tatlıların içerisinde de yaygın olarak kullanılır. Bu nedenle, evde bol miktarda bulunan şekerleri doğru bir şekilde muhafaza etmek ve bozulmasını önlemek gerekir. Özellikle yaz aylarında karınca ve böcek istilasından korumak için, mutlaka kapalı kaplarda tutmak gerekir.


Şeker Nasıl Saklanır?

  1. Şekeri, plastik yerine cam kavanozlarda muhafaza etmek gerekir. Çünkü plastik kapta uzun süre bekleyen ürünlerde, bazı değişiklikler olabilir. Bu nedenle cam kavanozlar daha güvenilir kullanım imkanı sağlar.
  2. Şekeri saklarken, kavanozun ağzını kapatmak son derece önemlidir. Çünkü açıkta bekleyen şeker, kısa süre içinde bayatlar.
  3. Şeker, sıcaktan ve nemden en çok etkilenen ürünlerden biridir. Şekeri, özellikle ocak ve doğalgazdan uzak, kiler gibi bir ortamda saklamak gerekir.
  4. Şekeri kuru ve serin bir ortamda muhafaza etmek gerekir. Özellikle küp şeker, nemden etkilendiğinde üzerinde bir takım değişmeler meydana gelebilir.
  5. Şekeri saklamak için buzdolabı ve derin dondurucular uygun değildir. Çünkü şekerin daha hızlı bir şekilde bayatlamasına neden olur.
  6. Cam kavanoz kapağının hemen altına peçete veya kağıt havlu koyup kapatarak, şekerin raf ömrünü uzatabilirsiniz. Çünkü kağıt havlular, nemi içine hapseder ve şekere ulaşmasını önler.
  7. Açık pakette kalan şekerler, fiziksel koşullara karşı dayanıksızdır. Bu yüzden şekeri fazladan aldıysanız, bütün ambalajları açmak yerine bir tanesini açıp kullanın. 
  8. Bazı kişiler, şekeri nemden korumak için kabın içerisine elma, defne yaprağı gibi ürünler koymanızı söyleyebilir. Ancak şeker kabına başka bir ürün koymak oldukça sakıncalıdır. Çünkü elma ve defne yaprağı hem şekerin tadını, hem de kokusunu etkiler.

Şeker Kaç Yıl Saklanır?

Şekerin tüm türleri, doğru bir şekilde saklandığında 2 yıla kadar dayanıklılık gösterir. Sahte vanilya aromalı toz şekerler 2 yıl içinde ömrünü tamamlarken, gerçek vanilya özünden yapılan şekerler daha uzun süre muhafaza edilebilir.

Şekerin Son Kullanma Tarihi Olur Mu?

Toz şekerde genellikle son kullanma tarihi yazmaz. Ancak küp şeker ambalajında son kullanma tarihine yer verilebilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Ayçiçek yağı nasıl saklanır?
  2. Un nasıl saklanır?
  3. Yumurta saklama yöntemleri
  4. Hurma nasıl saklanır?
  5. Poğaça nasıl saklanır?

Kaynakça

Lezzet Dergisi, tüm yayınlarını güvenilir kaynaklara dayandırır. Tüm yayınlar Lezzet Dergisi bünyesinde bulunan ya da danışmanlık alınan uzmanlar tarafından onaylanır. Doğru ve güvenilir bilgi sunmak için izlediğimiz sürece Lezzet Test Ekibi sayfasından ulaşabilirsiniz.

Lezzet Dergisi Mayıs 2022 Sayısı

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo