Sebzeli Makarna Tarifleri: 9 Farklı Sebzeli Makarna Tarifi

Sebzeli makarna nedir, nasıl yapılır? Makarnanın içinde hangi sebzeler kullanılır? İşte, farklı tatlar denemek isteyenler için, birbirinden lezzetli 9 pratik sebzeli makarna tarifi:
Sebzeli Makarna Tarifleri: 9 Farklı Sebzeli Makarna Tarifi
05 Ağustos 2024, 10:45

Makarna, dünya mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Başta İtalya olmak üzere dünyanın birçok farklı bölgesinde tüketilen bu ürün, isteğe göre sebze ve soslarla lezzetlendirilir. Kısa sürede hazırlandığı ve ekonomik olduğu için, öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer alır. Ancak klasik tariflerden sıkılanlar için, sebzelerle zenginleştirilmiş 9 farklı makarna tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. İşte, sebzeli makarna tarifleri:

  1. Yüzük Makarna Yemeği

yüzük makarna yemeği

Ispanak, Meksika fasulyesi, mor soğan ve biber ile hazırlanan bu yemek, yaz aylarının favorisidir. Ortalama 40 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Linguine Zia Maria

linguine zia maria

Şef Luigi Mariconda’dan karides, domates, maydanoz ve kuşkonmaz ile hazırlanan, bol malzemeli ve nefis makarna tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

  1. Glutensiz Bal Kabaklı Makarna

glutensiz bal kabaklı makarna

Bal kabağı ve maydanoz ile hazırlanan bu makarna, glutensiz olduğu için diyet listelerine eklenebilir. İsteğe göre üzeri parmesan peyniri ve nohut ile zenginleştirilir.

  1. Sote Domates Soslu Penne

sote domates soslu penne

Penne, İtalyan mutfağının en sevilen makarnalarından biridir. Sotelenmiş domates ile hazırlanan bu makarna, bezelye, biber ve fesleğen eşliğinde servis edilir.

  1. Fesleğen Soslu Makarna

fesleğen soslu makarna

Fesleğen aromasıyla zenginleştirilen bu makarna, yalnızca 5 malzemeden oluşur. Porsiyonu, yaklaşık 390 kalori değerindedir. İsteğe göre farklı malzemeler ekleyebilirsiniz.

  1. Sebzeli Makarna Pastası

sebzeli makarna pastası

İç harcında domates, ıspanak ve kıyma kullanılan rigatoni makarnalar, yatay bir şekilde dizilerek pasta şekli verilir. Fırında pişirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.

  1. Tavuklu Sebzeli Udon

tavuklu sebzeli udon

Japon mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan udon, noodle olarak da bilinir. Tavuk göğsü, havuç ve bezelye gibi farklı sebzelerle hazırlanır.

  1. Patlıcan Soslu Taze Makarna

patlıcan soslu makarna

Patlıcan, fesleğen ve sarımsaklı sos ile zenginleştirilen taze makarna, kalabalık sofralar için idealdir. Toz parmesanla daha lezzetli bir hale gelir.

  1. Lahana Makarnası

lahana makarnası

Ana malzemesi lahana olan bu makarna, kıymalı sos ile zenginleştirilir. 30 dakika içinde hazırlanır. Yeni tatlar keşfetmek isteyenler için idealdir.


Şunlara da göz atın;

  1. Ekonomik makarna tarifleri
  2. Fırında makarna tarifleri
  3. Makarnaya neler katılabilir?
  4. Makarna pişirme yöntemleri
  5. Makarna salatasının yanına ne gider?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo