Makarna, dünya mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Başta İtalya olmak üzere dünyanın birçok farklı bölgesinde tüketilen bu ürün, isteğe göre sebze ve soslarla lezzetlendirilir. Kısa sürede hazırlandığı ve ekonomik olduğu için, öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer alır. Ancak klasik tariflerden sıkılanlar için, sebzelerle zenginleştirilmiş 9 farklı makarna tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. İşte, sebzeli makarna tarifleri:
Ispanak, Meksika fasulyesi, mor soğan ve biber ile hazırlanan bu yemek, yaz aylarının favorisidir. Ortalama 40 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Şef Luigi Mariconda’dan karides, domates, maydanoz ve kuşkonmaz ile hazırlanan, bol malzemeli ve nefis makarna tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.
Bal kabağı ve maydanoz ile hazırlanan bu makarna, glutensiz olduğu için diyet listelerine eklenebilir. İsteğe göre üzeri parmesan peyniri ve nohut ile zenginleştirilir.
Penne, İtalyan mutfağının en sevilen makarnalarından biridir. Sotelenmiş domates ile hazırlanan bu makarna, bezelye, biber ve fesleğen eşliğinde servis edilir.
Fesleğen aromasıyla zenginleştirilen bu makarna, yalnızca 5 malzemeden oluşur. Porsiyonu, yaklaşık 390 kalori değerindedir. İsteğe göre farklı malzemeler ekleyebilirsiniz.
İç harcında domates, ıspanak ve kıyma kullanılan rigatoni makarnalar, yatay bir şekilde dizilerek pasta şekli verilir. Fırında pişirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
Japon mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan udon, noodle olarak da bilinir. Tavuk göğsü, havuç ve bezelye gibi farklı sebzelerle hazırlanır.
Patlıcan, fesleğen ve sarımsaklı sos ile zenginleştirilen taze makarna, kalabalık sofralar için idealdir. Toz parmesanla daha lezzetli bir hale gelir.
Ana malzemesi lahana olan bu makarna, kıymalı sos ile zenginleştirilir. 30 dakika içinde hazırlanır. Yeni tatlar keşfetmek isteyenler için idealdir.
Şunlara da göz atın;