Ringa balığı, Akdeniz mutfağında önemli bir yere sahiptir. Hem lezzeti, hem de sağlık için faydaları, ringa balığı tüketiminin artmasını sağlamıştır. Sardalyagillerden bir balık türü olan ringa, dünyada en çok bulunan balık çeşididir. Küçük başlı ve parlak pullu bir yapısı vardır. Larva ve minik deniz canlılarıyla beslenen bu balık, maksimum 40 cm uzunluğa ulaşabilir. Zarar görmediği takdirde 20 yıl yaşayabilir. Levrek balığının yemi olan ringa, levreklerin büyümesinde çok etkilidir. Ringa balığı Atlantik'te en çok yakalanan 1. balık, Pasifik'te ise 2. balıktır. Omega 3, B12 vitamini ve selenyum bakımından zengindir. Hafıza ve beyin gelişimini destekler. Cıva oranı düşük olduğu için, güvenle tüketilebilir. Konserve olarak da satılan ringa balığının, ayda 2 kez tüketilmesi tavsiye edilir.
Ringa balığı, Atlas Okyanusu'nun kuzey kesimlerinde yaşayan bir balık türüdür. Yoğunlukla Avrupa ülkelerinde görülen bu balık, ülkemizde nadir görülen türlerden biridir. İzmir ve Mersin kıyılarında görülme ihtimali yüksektir.
Ringa balığı, fırında ve ızgarada pişirmeye elverişlidir. Fileto olarak alındığında, temizleme işlemini es geçip doğrudan pişirmeye başlayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;