Elif Edes Tapan
Şef, Proje Danışmanı, Yazar, Okan Üniversitesi Öğretim Görevlisi
@eliftapan
Rengi ve lezzetiyle şahane bir sebzedir patlıcan. Tıpkı güç ve asaleti simgeleyen mor renk gibi o da bulunduğu her sofranın en güçlü ve en lezzetli yemeği olarak kabul edilir. Tadının yanı sıra zengin bir besin kaynağı da olan patlıcanın 6 halini Sevgili yazarımız Elif Tapan sizler için pişirdi. Daha fazlası için patlıcanlı tarifler sayfamızdan ilham alabilirsiniz.
Patlıcan, domates, sarımsak ve fesleğen kullanarak nefis bir sos hazırlayabilirsiniz. Makarnayı patlıcanlı sos ile zenginleştirerek ana yemeklerde sunabilirsiniz.
Patlıcan, domates, fesleğen, mozzarella peyniri ve parmesan peyniri ile hazırlanan bu yemek, hem şık sunumu, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır.
Közlenmiş patlıcan ve krema ile doldurulan bu poğaça, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olacak niteliktedir. Poğaça ununda labne veya krem peynir kullanabilirsiniz.
Patlıcanı farklı tariflerde kullanmak istiyorsanız, zeytinyağlı patlıcanlı pilav tam size göre. Patlıcanlı pilavı 40 dakikada hazırlayarak sofralarınıza konuk edebilirsiniz.
Karnıyarık ile benzer şekilde hazırlanan bu yemek, özellikle minik patlıcanların kullanımından oluşur. İç kısmı hardal sosu ile doldurulur ve fırında pişirilerek servis edilir.
İtalyan mutfağının vazgeçilmezi olan lazanyayı, bu kez patlıcan ile hazırlamaya ne dersiniz? Patlıcanlı lazanyayı, kalabalık sofralarda servis edebilirsiniz.
Patlıcanın aşırı miktarda ve çiğ tüketilmesi, zehirlenmelere yol açabilir. Ayrıca mide bulantısı ve sindirim sorunlarına sebep olabilir. İçeriğinde bulunan oksalat nedeniyle, böbrek sorunu olan kişilerin, patlıcanı sınırlı miktarda tüketmesi önerilir.
Fotoğraflar: Sezer Alçınkaya
Şunlara da göz atın;