Şef Elif Edes'ten 6 Patlıcanlı Tarif

''Patlıcanı hangi tariflerde kullanabilirim?'' diyenler için birbirinden lezzetli önerilerimiz var. İşte, Şef Elif Tapan'dan pratik ve sağlıklı 6 patlıcanlı tarif:
Şef Elif Edes'ten 6 Patlıcanlı Tarif
17 Mayıs 2024, 12:00



Elif Edes Tapan

Şef, Proje Danışmanı, Yazar, Okan Üniversitesi Öğretim Görevlisi
@eliftapan

Rengi ve lezzetiyle şahane bir sebzedir patlıcan. Tıpkı güç ve asaleti simgeleyen mor renk gibi o da bulunduğu her sofranın en güçlü  ve en lezzetli yemeği olarak kabul edilir. Tadının yanı sıra zengin bir besin kaynağı da olan patlıcanın  6 halini Sevgili yazarımız Elif Tapan sizler için pişirdi. Daha fazlası için patlıcanlı tarifler sayfamızdan ilham alabilirsiniz.

Patlıcanlı Tarifler

  1. Patlıcan Soslu Taze Makarna

patlıcan soslu taze makarna

Patlıcan, domates, sarımsak ve fesleğen kullanarak nefis bir sos hazırlayabilirsiniz. Makarnayı patlıcanlı sos ile zenginleştirerek ana yemeklerde sunabilirsiniz.

  1. Fırında Mozzarella ve Patlıcan

fırında mozzarella ve patlıcan

Patlıcan, domates, fesleğen, mozzarella peyniri ve parmesan peyniri ile hazırlanan bu yemek, hem şık sunumu, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır.

  1. Patlıcanlı Poğaça

patlıcanlı poğaça

Közlenmiş patlıcan ve krema ile doldurulan bu poğaça, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olacak niteliktedir. Poğaça ununda labne veya krem peynir kullanabilirsiniz.

  1. Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav

patlıcanlı pilav

Patlıcanı farklı tariflerde kullanmak istiyorsanız, zeytinyağlı patlıcanlı pilav tam size göre. Patlıcanlı pilavı 40 dakikada hazırlayarak sofralarınıza konuk edebilirsiniz.

  1. Hardal Soslu Mini Patlıcan

hardal soslu mini patlıcan

Karnıyarık ile benzer şekilde hazırlanan bu yemek, özellikle minik patlıcanların kullanımından oluşur. İç kısmı hardal sosu ile doldurulur ve fırında pişirilerek servis edilir.

  1. Patlıcanlı Lazanya

patlıcanlı lazanya

İtalyan mutfağının vazgeçilmezi olan lazanyayı, bu kez patlıcan ile hazırlamaya ne dersiniz? Patlıcanlı lazanyayı, kalabalık sofralarda servis edebilirsiniz.

Kimler Patlıcan Tüketmemeli?

Patlıcanın aşırı miktarda ve çiğ tüketilmesi, zehirlenmelere yol açabilir. Ayrıca mide bulantısı ve sindirim sorunlarına sebep olabilir. İçeriğinde bulunan oksalat nedeniyle, böbrek sorunu olan kişilerin, patlıcanı sınırlı miktarda tüketmesi önerilir.

Fotoğraflar: Sezer Alçınkaya

Şunlara da göz atın;

  1. Patlıcan yemekleri
  2. Patlıcanlı meze tarifleri
  3. Patlıcan nasıl saklanır?
  4. Patlıcan hangi mevsimde yetişir?
  5. Patlıcanın kararmaması için ne yapılır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo