Limon otu, yemek pişirmede ve bitkisel ilaçlarda kullanılan tropikal, çimenli bir bitkidir. Limon otu bitkisinin yapraklarından ve saplarından elde edilen limon otu yağı, güçlü bir narenciye kokusuna sahiptir. Genellikle sabunlarda ve diğer kişisel bakım ürünlerinde bulunur. Limon otu yağı çıkarılabilir ve sağlık hizmeti sağlayıcıları tarafından sindirim problemlerini ve yüksek tansiyonu tedavi etmek için kullanılmıştır. Diğer birçok potansiyel sağlık yararına da sahiptir. Aslında, limon otu esansiyel yağı, aromaterapide stres, kaygı ve depresyonu hafifletmeye yardımcı olan popüler bir araçtır.
Yemek pişirmede taze limon otu kullanmak için her zaman alt soğanı kesin ve sert dış yaprakları çıkarın. Sarı sapları kesebilir, elinizle bükerek aromalarını ortaya çıkartabilirsiniz. Aroma verici olarak yemek ve çorbalarınızın içinde kullanabilirsiniz. Ayrıca limon tozu kullanabilirsiniz. Limon tozunu yemeğe istediğiniz zaman ekleyerek pişirebilirsiniz. Limon otu lifli bir yapıya sahiptir. Bütün olarak yemekte kullanılacaksa yemek tam olarak servis edilmeden önce içerisinden çıkarılması gerekir.
Önemli Not: Koruk suyu ekşi ve yoğun bir tada sahip olduğu için, kronik rahatsızlığı olanların, hamilelerin, emziren annelerin ve alerjik bünyeye sahip olan kişilerin tüketmeden önce mutlaka doktora danışması gerekir.
Şunlara da göz atın;