Komi Şef Nedir? Komi Şefin Görevleri Nelerdir?

Komi şefi ne iş yapar? Komi şefinin görev ve sorumlulukları nelerdir? Komi şefi olmak için hangi eğitimleri almak gerekir? İşte, mutfak hiyerarşisinde önemli bir yere sahip olan komi şefinin görevleri:
Komi Şef Nedir? Komi Şefin Görevleri Nelerdir?
09 Mayıs 2023, 17:42

Gastronomi ve mutfak sektörü son zamanların en popüler sektörleri arasındadır. Bu sektörde hiyerarşik düzen hakimdir. Hiyerarşik düzendeki herkesin bir görevi vardır ve bunu kusursuz şekilde yerine getirirler. Sizlerde mutfaktaki bu düzeni merak ediyorsanız bu düzende en alt sırada yer alan komi şeflerden sizlere bahsetmek isteriz.

Bu hiyerarşik düzenin en altında yer alan komi şefler mutfağın en temel çalışanlarındandır. Genellikle sektöre yeni başlamış, pratik olarak deneyimi az kişiler mutfağa bu statü ile başlar. İşte, komi şef ne iş yapar:

komi şef

Komi Şefinin Görevleri Nelerdir?

  1. Komi şeflerin görevleri mutfakta hangi istasyonda çalıştığına göre değişmektedir. Genel olarak komi şefler hazırlıktan sorumludur.
  2. Sebze ürünlerinin yıkanması ve yemeğe uygun doğranması.
  3. Et, balık ve tavuk gibi hayvanların parçalara ayrılması.
  4. Mesai öncesinde şeflerin çalışma ortamlarını hazırlamak.
  5. Mutfak ekipmanlarının eksikliği ya da yenilenmesini kontrol eder.
  6. Mutfak düzenini sağlar.
  7. Bir mutfak personeli rahatsızlanırsa acil yardım hattına ulaşır.

komi şef

Komi Şef Nasıl Olunur?

Komi şeflik mutfakta stajyerlikten sonraki ilk basamaktır. Aşçılık, gastronomi ya da mutfak sanatları eğitimi almış bir kişi stajını tamamladıktan sonra mutfakta ilk olarak komi olarak çalışmaya başlar. Zaman içinde ya da kişinin donanımına göre statüsü değiştirilir.

Eğitimli bir kişi değilse alaylı olarak mutfağa girdiğinde yine stajyerlik aşamasını geçtiyse kişi mutfak komisi olarak çalışmaya başlar.

komi şef

Komi Şef Olmak İçin Şartlar Nelerdir?

  1. Hızlı çalışmak.
  2. Titiz çalışmak.
  3. Ekip çalışmasına uygun olmak.
  4. Yorucu iş temposuna uygun olmak ve aynı tempoda kaliteli hizmet verebilmek.
  5. Dikkatli ve özenli olmak.
  6. Temizliğe ve hijyen kurallarına dikkat etmek.
  7. Mutfak eşyalarının düzenini sağlamak.
  8. Hizmet sektöründe kariyer hedeflemek.
  9. Temel mutfak terimleri, ekipmanları ve yemeklerini bilmek.
  10. Öğrenmeye hevesli olmak.
  11. Hiyerarşik düzene saygılı davranmak.
  12. Mutfak düzenine hakim olmak.

Şunlara da göz atın;

  1. Soğuk şefi nedir?
  2. Sous şef kimdir?
  3. Exucutive şef kimdir?
  4. Demi şef kimdir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo