Türk mutfağında köfte tariflerinin yeri bir başkadır. Kalabalık sofralarda, diyet menülerinde ve bayram yemeklerinde sık sık yer verilen köfteler, hem kuru, hem de sulu bir şekilde hazırlanabilir. Türkiye’de bölgelere ve yörelere göre ayrı köfte tarifleri vardır. Yöresel köftelerinde yeri ayrıdır. Köfteler sulu ya da ızgara, tava gibi pişirilerek servis edilebilir. Sizlere sulu köfteli yemeklerden oluşan bir liste hazırladık. Her biri birbirinden lezzetli, doyurucu ve farklı olan bu tarifler aşağıda. İşte, 10 farklı köfteli sulu yemek:
Patates ve köftenin mükemmel uyumu ile 25 dakikada hazırlayacağınız lezzetli bir tarif.
Van mutfağına özgü bir yemek olan acem köftesi, kıyma, bulgur ve pirinç ile hazırlanır. Görünümü ile sulu köfteyi andıran bu yemek, oldukça lezzetlidir.
Azerbeycan mutfağına ait bir lezzet önerisi ile sizlerleyiz. Daş köfte, oldukça lezzetli, besleyici ve doyurucu bir yemektir. Kıyma ve biftek bir arada kullanılarak yapılır.
Kahramanmaraş'ın en meşhur yemeklerinden biri olan sömelek köfte, bulgur, et ve irmik ile hazırlanır. Kısa sürede hazırlanan sömelek köfte, bulgur pilavı ya da beyaz pilav ile servis edilebilir.
İtalyan mutfağından Dünya'ya yayılan bir lezze, domates bazlı Napolitan soslu köfteye bayılcaksınız.
İzmir mutfağından yayılan bu köfte Türk mutfağında sevilen bir lezzettir. Köfte, patates ve biberin ayrı ayrı kızartılması ve domates sos ile buluşması ile elde edilir.
Terbiyeli köfte, pirinçli köfte, havuç, patates ile hazırlanan, hafif ekşi ve sulu bir yemektir. Aynı zamanda besleyici ve oldukça lezzetlidir.
Kuzu ve dana etiyle hazırlanan soğanlı köfte, salçalı sos eşliğinde sunulur. Köfteler misket şeklinde hazırlanır ve arpacık soğan ile kavrulur.
Kıymasız bir köfte tarifi ile sizlerleyiz. Bulgur ile hazırlanan köfte, yoğurt ve ıspanak ile buluşunca lezzetli bir yemek haline geliyor. Soğuk olarak servis edilir.
Köfteli ve sebzeli çorba, köfte, patates ve havuç ile hazırlanır. Doyurucu ve lezzetli olan bu tarif, sulu köfte ile benzerlik gösterir.
Şunlara da göz atın;