Kırlangıç balığı, bilimsel adı ile Triglia lucerna, Trigliade ailesine aittir. Ortalama boyutu 25-30 cm olan kırlangıç balığı kırmızı renktedir. Oldukça lezzetli olan kırlangıç balığı ile hazırlanan tarifleri sizler için listeledik. İşte, kırşangıç balığı ile hazırlanan, birbirinden lezzetli 6 tarif:
Patates, havuç ve lezzetl baharatlar ile birlikte hazırlanan kırlangıç çorbası tam bir besin deposu. Balık yemeklerinden önce bu çorbayı hazırlayabilirsiniz.
Lezzetli sebzeler ile birlikte hazırlanan kırlangıç pilaki oldukça lezzetli. Sofralarınıza çok yakışacak.
Fırında otlu kırlangıç balığı, görüntüsü ile ilgi çeker. Ana yemek olarak sofralarınıza çok yakışacaktır. Salata ile birlikte servis edebilirsiniz.
Taze kişnişli kırlangıç köftesi besin değeri yüksek ve besleyicidir. Yanında salata ile birlikte servis edebilirsiniz.
Tarhunlu kırlangıç pilaki, soğan, sarımsak ile lezzetlendirilir. Tencere de pişirilen pilaki kolayca hazırlanır ve servis edilir.
Kırlangıç güveç, lezzetlidir ve kolayca hazırlanır. Dilerseniz üzerine kaşar rendesi serperek servis edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;