Biberiye, kokulu, yaprak dökmeyen, beyaz, mor, mavi veya pembe çiçekli bir bitkidir. İğne yaprakları olan bu bitki, Akdeniz bölgesi ile özdeşleşmiştir. Yoğun kış günleri dışında her daim taze olan biberiyeler tariflere ayrı bir lezzet katar. Genellikle et yemeklerinde kullanılsa da birçok türden yemeğe çok yakışır. Sizler için biberiye ile hazırlanan lezzetli tarifleri derledik. İşte, birbirinden lezzetli, biberiye ile hazırlanan 10 lezzet:
Sağlıklı ve lezzetli bir öğün hazırlamak ister misiniz? Somon balıklarını biberiye, limon ve sarımsak ile lezzetlendirdikten sonra pişirebilirsiniz. Somon balığı ve biberiyenin uyumuna bayılacaksınız.
Hazırlaması oldukça pratik, lezzetli ise mükemmel olan fırında taze biberiyeli kuzu eti tarifini mutlaka denemelisiniz. Biberiye aroması ile kuzu eti tamamlayıcı birer lezzet oluyor.
Kepekli un, biberiye, keçi peyniri, derotu ve tuz ile hazırlanan lezzetli kurabiyeler çay yanında lezzetli atıştırmalıklar olacaktır.
Brownie birçok kişinin en sevdiği tatlılardan biridir. Greyfurtlu ve biberiyeli versiyonu özellikle kış günlerine çok yakışacak bir lezzet olacak.
Klasik biberiyeli tuzlu bisküvi çay yanında mükemmel bir atıştırmalık olacaktır. Aynı zamanda damak tadınıza uyan lezzetler ile bu tarifi geliştirebilirsiniz.
Parmesan peyniri ve biberiye bu tarifte birleşiyor ve sonucunda oldukça lezzetli bu krakerler ortaya çıkıyor. Meyve suyu, soğuk çay ya da çay yanında tüketebilirsiniz.
Ekmek hamuru ile hazırlanan, lezzetli ve pratil bir börek tarifini sizler ile paylaşmak istiyoruz. İç harcı tulum peyniri, kaşar ve biberiyeden oluşan bu böreğe bayılacaksınız.
Aromalı bir patates püresine ne dersiniz? Biberiyeli patates püresi hazırlaması kolay ve lezzetlidir. Et yemeklerinizin yanına çok yakışır.
Kuru biberiye ile hazırlanan harcı ile biberiyeli çıtır tavuk kanatları oldukça lezzetlidir.
Kıyır kıyır bir kurabiye hazırlamaya ne dersiniz? Biberiyeli, dolmalık fıstıklı, tereyağlı bu lezzete bayılacaksınız.
Şunlara da göz atın;