Akdeniz meyvelerinden biri olan kayısı, sarı ve turuncu renklidir. İçeriğinde bulunan çekirdekleri ise, oldukça faydalıdır. Kayısı denildiğinde ilk akla gelen yer ise, Malatya'dır. Hem sade bir şekilde tüketilen, hem de tatlı yapımında kullanılan kayısı magnezyum, kalsiyum ve C vitamini içeriğine sahiptir. Hazır olarak satılan veya kuru kayısı ile evde kolayca hazırlanan kayısı çayı da, son yıllarda tercih edilen popüler bitki çaylarından biridir.
Kayısı çayı, sindirimi düzenler ve metabolizmayı hızlandırır. Bu yüzden kilo verme sürecine destek olabilir. Ancak zayıflamak için sadece kayısı çayı içmek yeterli değildir. Kendinize uygun bir diyet ve egzersiz ile daha sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.
Kayısı çayı, günde yalnızca 1 fincan olacak şekilde tüketilmelidir. Akşam yemeğinden 2 saat sonra içerek, bağırsaklarınızın gece boyu çalışmasına yardımcı olabilirsiniz. Ancak 5 günlük kullanımdan sonra mutlaka 1 hafta ara vermelisiniz. Aksi takdirde sindirim ve boşaltım sisteminde ciddi sağlık sorunları oluşabilir.
Önemli Not: Kronik rahatsızlığı olan kişiler, düzenli ilaç kullananlar, hamileler, emziren anneler kayısı çayını tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalıdır. Sağlıklı yetişkin bireyler ise kayısı çayı kullanımında hiçbir zaman aşırıya kaçmamalı, mutlaka ara vermelidir.
Şunlara da göz atın;