Kakao çekirdeği, çikolatanın ham maddesi olmasının yanı sıra doğal ve besleyici bir atıştırmalık olarak da mutfakta harikalar yaratır. İçeriğindeki yoğun kakao aroması ve hafif çıtır dokusuyla tatlılardan atıştırmalıklara kadar pek çok tarifte kullanılabilir. İşte kakaonun yoğun aromasını kullanabileceğiniz 5 ilginç tarif!
Malzemeler:
2 su bardağı yulaf
½ su bardağı doğranmış badem
¼ su bardağı bal veya akçaağaç şurubu
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
1 çay kaşığı tarçın
½ su bardağı kakao çekirdeği
Yapılışı:
Yulaf, badem, bal, Hindistan cevizi yağı ve tarçını karıştırın. 170°C’de 15-20 dakika fırınlayın. Soğuduktan sonra kakao çekirdeklerini ekleyin ve karıştırın.
Malzemeler:
1 su bardağı hurma (çekirdeksiz)
½ su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı kakao tozu
¼ su bardağı kakao çekirdeği
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı:
Hurma ve cevizi blenderdan geçirin. Kakao tozu ve kakao çekirdeklerini ekleyip yoğurun. Küçük toplar yapıp Hindistan cevizine bulayın.
Malzemeler:
1 adet olgun avokado
2 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı kakao tozu
¼ su bardağı badem sütü
1 çay kaşığı vanilin
2 yemek kaşığı kakao çekirdeği
Yapılışı:
Avokadoyu püre haline getirin. Bal, kakao tozu, badem sütü ve vanilini ekleyip karıştırın. Kaselere paylaştırıp üzerine kakao çekirdekleri serpiştirin.
Malzemeler:
1 adet muz
1 su bardağı soğuk demlenmiş kahve
½ su bardağı badem sütü
1 yemek kaşığı kakao çekirdeği
1 tatlı kaşığı bal
Yapılışı:
Tüm malzemeleri blenderdan geçirin. Üzerine ekstra kakao çekirdeği ekleyerek servis yapın.
Malzemeler:
1 su bardağı tam buğday unu
½ çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
¼ çay kaşığı muskat
¼ çay kaşığı zencefil
½ su bardağı Hindistan cevizi şekeri
¼ su bardağı Hindistan cevizi yağı
1 yumurta
¼ su bardağı kakao çekirdeği
Yapılışı:
Un, karbonat ve baharatları karıştırın. Ayrı bir kapta Hindistan cevizi yağı, şeker ve yumurtayı çırpın. Kuru malzemeleri ekleyip yoğurun, ardından kakao çekirdeklerini ekleyin. 180°C’de 10-12 dakika pişirin.
Şunlara da göz atın: