Evde Kolayca Yapabileceğiniz Lezzetli Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Bakla; baharın en taze ve hafif lezzetlerinden biri olarak sofralarımızı süsler. Özellikle zeytinyağlı olarak hazırlandığında hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunar. Üstelik yapımı da oldukça pratiktir. Peki; bakla yemeği nasıl yapılır? İşte bakla yemeği tarifi ve hazırlanışı!
Evde Kolayca Yapabileceğiniz Lezzetli Zeytinyağlı Bakla Tarifi
17 Şubat 2025, 14:30

Limon ve dereotu ile ferah bir tat kazanan bakla yemeği tarifi, sofralarına renk katmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Hafifliğiyle hem ana öğünlerde hem de meze olarak tercih edilebilen bakla nasıl yapılır? Eğer sağlıklı ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, bu kolay zeytinyağlı bakla tarifini mutlaka denemelisiniz.

bakla

Malzemeler

  1. 500 gr taze bakla
  2. 1 adet soğan
  3. 2 diş sarımsak
  4. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  5. 1 tatlı kaşığı un
  6. 1 tatlı kaşığı toz şeker
  7. 1 tatlı kaşığı tuz
  8. Yarım limonun suyu
  9. 1 su bardağı sıcak su
  10. 1 tutam dereotu (isteğe bağlı)

zeytinyağlı bakla

Yapılışı

Baklaların uç kısımlarını kesip ayıklayın. Kararmaması için limonlu suyun içinde bekletin. Bir tencereye zeytinyağını koyup yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşince ince kıyılmış sarımsağı ekleyin. 1 tatlı kaşığı unu ekleyip birkaç dakika kavurun.

bakla

Ayıklanmış baklaları tencereye koyun ve karıştırın. Üzerine toz şeker, tuz, limon suyu ve sıcak suyu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Yemeğiniz ılındığında üzerine ince kıyılmış dereotu serperek servis edebilirsiniz.

Şunlara da göz atın:

  1. Bakla Nasıl Pişirilir?
  2. Bakla İle Hazırlanan 8 Lezzetli Tarif
  3. Bakla Yemeğinin Yanına Ne Gider?
  4. Baklagiller Mikrodalgada Islatılır Mı?
  5. Baklagil Konservesindeki Köpüğü Yemek Zararlı mı?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo