Bezelye çok lezzetli bir yaz sebzesidir. Genellikle mevsimine alınır, ayıklanır ve dondurucuya atılarak kış boyuda tüketilir. Bezelyeden birçok yemek yapılabilir. En popülerleri kesinlikle klasik bezelye yemeğidir. Salça, patates, havuç ve kıyma ile hazırlanır. Aynı zamanda bezelyenin çorbası, zeytinyağlısı ya da etliside yapılabilir. Bezelye soslarla birlikte salatalarda çiğ olarak tüketilmeye de uygundur. Kendine özel yemeği olması dışında bezelye aynı zamanda birçok sebze yemeğine lezzet ve renk vermek için eklenir. Sizler için bezelye yemeğinin yanına çok yakışacak tarifleri derledik. İşte, bezelye yemeğinin yanına çok yakışan 10 tarif:
Bezelye yemeği dendiğinde akıllara ilk gelen yancı sade pirinç pilavıdır. İsterseniz şehriyeli de hazırlayabilirsiniz.
Kemikli koyun eti ve terbiye ile hazırlanan düğün çorbası, adından anlaşılacağı üzere kalabalık sofraların vazgeçilmezidir.
Ne yemek yaparsa yapsın, sofrasında mutlaka salataya yer vermek isteyenleri böyle alalım. Sevdiğiniz malzemelerle hazırlayabileceğiniz marul salatası bezelye yemeği ile yakışacaktır.
Klasik lezzetlerden mercimek çorbasını bezelye yemeği öncesinde servis ederek, yumuşak, hafif ve lezzetli bir başlangıç yapabilirsiniz.
Elma ve kereviz ile hazırlanan bu salata, hafifliği ile her zevke hitap eder. Bezelye yemeğinin yanında hafif bir eşlikçi arıyorsanız, elmalı kereviz salatasına mutlaka göz atın.
Bezelye yemeğinin yanına ferahlatıcı bir lezzet arıyorsanız kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzetli cacığı deneyebilirsiniz.
Ayran aşı çorbası özellikle sıcak yaz günlerinde tercih edilen, besleyici, doyurucu ve lezzeti soğuk bir çorbadır. Bezelye yemeğinden önce tercih edebilirsiniz.
Bezelye yemeğinin yanında akla ilk gelen seçeneklerden biri pilavlardır. Bolu yöresiyle özdeşleşen ıza bulguru domates ile hazırlanır ve kısa sürede sofralardaki yerini alır.
Eğer bezelye yemeğinin yanında farklı bir yemek sunmak istemiyorsanız, menünüzü manda yoğurdu ile zenginleştirebilirsiniz. Sağlık açısından çok faydalı olan manda yoğurdunu, evde kendi ellerinizle de hazırlayabilirsiniz.
Türk mutfağına özgü bir tatlı olan şekerpare, hemen hemen her yörede farklı çeşitleriyle sunulur. Şerbetli olan bu tatlı bezelye yemeğinden sonra servis edilebilir.
Şunlara da göz atın;