Yalancı Patlıcan Dolma
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yalancı Patlıcan Dolma Tarifi İçin

Malzemeler

Yalancı Patlıcan Dolma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanların saplarını kesip içlerini oyun. Patlıcanın içlerini bir tavaya alıp 2-3 dakika karıştırarak pişirin.
  2. Bütün patlıcanları tuzlu suda 15 dakika bekletip çıkarın ve kağıt havlu ile kurulayın.
  3. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğanları kavurun.
  4. Patlıcan içleri, pirinç, tuz, karabiber ve naneyi ekleyip karıştırın. 1 bardak su ilave edip arada bir karıştırarak 1-2 dakika pişirin.
  5. Patlıcanları hazırladığınız iç malzemeyle doldurun. Domatesleri ortadan ikiye kesin ve patlıcanların ağız kısımlarını domatesle kapatın.
  6. Patlıcanların dip kısımlarına bıçakla küçük bir çentik atın ve tencereye yerleştirin. 1 bardak su ekleyip tuz serpin. Kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Dilerseniz, kurutulmuş patlıcan dolmasını da deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diyet Yemekleri Sarma ve Dolma Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Yöresel Tarifler Dolma Tarifleri Sebze Tarifleri Marmara Yemekleri

Benzer Tarifler

Cenova usulü pestolu makarna
Patlıcan Ekşilisi
Hardaliye
Cizleme
Melki Yemeği
Tumbi