Tumbi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çanakkale mutfağı ile özdeşleştirilen tumbi, ince bulgur ile hazırlanan bir köftedir. Sebzeler eşliğinde hazırlanan köfteler, fırında pişirildikten sonra domates sosu ile lezzetlendirilir. Genellikle ana yemeklerin yanında sunulur. Peki, Çanakkale usulü tumbi nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, nefis mi nefis tumbi tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak falafel ve fellah köftesi tarifini de deneyin.

Tumbi Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Tumbi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak tencereye biraz yağ dökün ve ince ince doğranmış soğanı ekleyerek kavurun.
  2. Bu esnada patlıcanları da ince ince doğrayın. Aynı şekilde biber ve domatesi de küp şeklinde doğrayın.
  3. Soğanlar renk değiştirmeye başladığında, önce patlıcanları, sonra biberleri ekleyerek kavurun.
  4. Daha sonra domatesleri de ekleyerek kavurmaya devam edin.
  5. Tencerenin içine bir su bardağı ince bulgur, bir bardak sıcak su, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyerek karıştırın. Ardından demlemeye bırakın.
  6. Karışım soğuduğunda ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve yoğurarak yuvarlak bir şekil verin.
  7. Şekil verdiğiniz tumbileri fırın tepsisine dizin.
  8. Sosu için; bir tavaya rendelenmiş domates ve zeytinyağını ekleyerek pişirin.
  9. Tepsideki köftelerin üzerine 1 yemek kaşığı sos ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
  10. Tumbiler, pesto sos ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tumbi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tumbide kullanacağınız patlıcanları doğradıktan sonra 15 dakika tuzlu suda bekletin.
  2. İnce bulgur ve sıcak suyu önce bir kabın içerisinde karıştırın, ardından tencereye ilave edin.
  3. Fırını önceden ısıtarak tumbilerin eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Marmara Yemekleri Sebzeli Köfte Tarifleri Yöresel Tarifler Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Cenova usulü pestolu makarna
Patlıcan Ekşilisi
Hardaliye
Cizleme
Melki Yemeği
Susurluk Ayranı ve Tostu