Susurluk Ayranı Ve Tostu
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Balıkesir'in Susurluk ilçesi, hem ayranı, hem de tostuyla ünlüdür. Özel peynir ile hazırlanan Susurluk tostu, bol salça ile hazırlanır. Yanında mutlaka ayran servis edilir. Susurluk ayranını, diğer ayranlardan ayıran en önemli özellik ise köpüklü olmasıdır. Peki, evde Susurluk ayranı ve tostu nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, nefis Susurluk tostu ve köpüklü Susurluk ayranı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Balıkesir'in en sevilen lezzetleri arasında yer alan Ayvalık tostu tarifine göz atabilirsiniz. Farklı kültürlerin yemeklerini denemek isteyenler için French toast tarifini de buraya bırakıyoruz.

Susurluk Ayranı Ve Tostu Tarifi İçin

Malzemeler

Susurluk Tostu için:

Susurluk Ayranı için:

Susurluk Ayranı Ve Tostu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Susurluk tostu için; İlk olarak ekmek dilimlerini tost makinesine yerleştirin ve 30 saniye kadar bastırın.
  2. Ardından bir dilimin üzerine domates salçasını sürün.
  3. Salçanın üzerine mihaliç peynirlerini yerleştirin ve diğer tost ekmeğini üzerine kapatın.
  4. Bu şekilde peynirler eriyinceye kadar kızartın.
  5. Susurluk ayranı için; Yoğurt ve soğuk suyu robota koyarak karıştırın.
  6. Üzerine süt ve tuzu ekleyerek köpüklenene kadar karıştırın.
  7. Ardından ayranı bardağa dökün ve köpükleri üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.

Susurluk Ayranı ve Tostunun Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Susurluk tostunu hazırlarken, içerisine salam, sosis, sucuk gibi sevdiğiniz malzemeleri de ekleyebilirsiniz.
  2. Ayranı yaparken mutlaka soğuk su ve soğuk süt kullanın.
  3. Malzemeleri blenderdan geçirirseniz, daha fazla köpük elde edebilirsiniz.

1 Porsiyon Susurluk Tostu Kaç Kalori?

  1. Susurluk tostunun bir porsiyonu, yaklaşık 185 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kahvaltılık Tarifler Sandviç Tarifleri Marmara Yemekleri İçecek Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Cenova usulü pestolu makarna
Patlıcan Ekşilisi
Hardaliye
Cizleme
Melki Yemeği
Tumbi