Poğaça
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mayayı ılık sütle ezip iyice karıştırın ve kabarana kadar bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
  2. Mayalı süt, sıvı yağ ve tuz ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bezle örtün. Ilık ortamda hamur 2 misli kabarana kadar yarım saat bekletin.
  3. Hamurdan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Her bir bezeyi tezgâhın üzerinde elinizle yuvarlayıp uzatın ve iki yöne doğru bükün.
  4. Hamuru kendi etrafında sarıp uçlarını kıvırın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Mayalanması için 10-15 dakika daha bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Diğer Tarifler Kahvaltılık Tarifler Poğaça Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Cenova usulü pestolu makarna
Patlıcan Ekşilisi
Hardaliye
Cizleme
Melki Yemeği
Tumbi