Kemalpaşa Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bursa'nın meşhur lezzetlerinden biri olan kemalpaşa tatlısı, hamurun şekerli suya atılmasıyla hazırlanır. Diğer adı peynir tatlısı olan bu besin, ramazan ayında daha fazla tüketilir. Genellikle yuvarlak şekliyle bilinen tatlıya, göçmen mutfaklarında da yer verilir. Şerbetin tadını dengelemek için, eritilmiş peynir kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Kemalpaşa Tatlısı Kaç Kaloridir?

Çay saatlerinde sunulan şerbetli tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, sokak lezzetleri arasında önemli bir yere sahip olan şam tatlısı tarifine göz atabilirsiniz.

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbet için

Hamur için

Süslemek için

Kemalpaşa Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın.
  2. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  3. Tuzsuz taze beyaz peyniri rendeleyin.
  4. 2 kaşık unu daha sonra kullanmak üzere ayırın, kalan unu elekten geçirerek geniş bir tepsiye alın.
  5. Ortasını havuç şeklinde açıp yumurta ve karbonat ekleyin.
  6. Oda ısısında yumuşatılmış 4 yemek kaşığı margarin ve peyniri ekleyip 3-4 dakika yoğurun.
  7. Hamuru 18 parçaya bölüp ayırdığınız una hafifçe bulayarak elinizde yuvarlayın.
  8. Hamur toplarını yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin.
  10. Pişen hamurları ılık şerbete atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın.
  11. Kevgirle alıp servis tabağına dizin. Soğuyunca rendelenmiş hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Kemalpaşa tatlısını, vanilyalı dondurma veya kaymak eşliğinde servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Tatlının içerisine beyaz peynir yerine, mozarella veya süzme peynir de kullanılabilir.
  • Hamurun kıvamı yumuşak olursa, azar azar un ekleyebilirsiniz.
  • Kıvamını tutturabilmek için, hamurun üzerini örtüp 15 dakika dinlendirebilirsiniz.
  • Hamurları pişirmeye başladığınızda tencerenin kapağını açmayın. 10 dakika sonunda tatlının pişip pişmediğine bakabilirsiniz.
  • Pişen tatlıları tencereden başka bir kaba dökün ve buzdolabında bekletin. Tatlıları alırken kaşık veya çatal kullanmayın. Aksi halde hamurlar dağılmaya başlayacaktır.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Marmara Yemekleri Yöresel Tarifler Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları

Benzer Tarifler

Cenova usulü pestolu makarna
Patlıcan Ekşilisi
Hardaliye
Cizleme
Melki Yemeği
Tumbi