Kaymaklı Beyaz Çevirme Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kaymaklı Beyaz Çevirme Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Kaymaklı Beyaz Çevirme Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Bir tabağın ucuna bir damla akıttığınızda damla dağılmıyorsa kıvamını bulmuş demektir. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Uzun saplı tahta bir kaşıkla şurubu hep aynı yöne doğru yaklaşık 15 dakika karıştırın. (Bir süre sonra şurup saydamlığını kaybeder, süt renginde koyu bir kremaya dönüşür ve katılaşıp bembeyaz olur. Tatlı kıvamını bulmuştur.)

Tatlıya kaymak ve vanilyayı ekleyip yedirinceye kadar iyice karıştırın. Cam servis kâselerine paylaştırıp buzdolabında muhafaza edin.
Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Marmara Yemekleri Farklı Tatlı Tarifleri Kaymaklı Tatlılar Yöresel Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Cenova usulü pestolu makarna
Patlıcan Ekşilisi
Hardaliye
Cizleme
Melki Yemeği
Tumbi