- Patlıcanları yıkayıp saplarını kesin. Uzunlamasına ortadan ikiye kesip etli kısımlarını bıçakla çizin ve içlerine tuz serpin. Acısının çıkması için 15 dakika bekletin. Yıkayıp kurulayın.
- Ayçiçek yağını tavada kızdırıp patlıcanları kızartın ve kağıt havlu üzerine alın.
- Patlıcanların iç kısımlarını çıkarıp küçük küçük doğrayın. Taze soğan sapları, maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın.
- Doğradığınız patlıcan içlerine ekleyip karıştırın. Mantarları temizleyip ince ince doğrayın.
- Bir tavada tereyağını eritip mantarları ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip hafifçe kavurun.
- Hazırladığınız soğanlı karışımı ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın. 1-2 dakika sonra ateşten alın.
- Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Patlıcanları tepsiye dizip ortalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerlerine zeytinyağını gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
Dilerseniz, klasik karnıyarık tarifini de deneyebilirsiniz.