Höşmerim
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Balıkesir'in özgün lezzetleri arasında yer alan höşmerim, 'peynir tatlısı' olarak da bilinir. Yumuşak kıvamlı ve hafif bir tatlıdır. Höşmerim (peynir tatlısı) yapımında, yalnızca 5 malzeme kullanılır. İsteğe göre tuzsuz taze peynir veya peynir mayası kullanılır. Özellikle Batı Trakya'da sık sık tüketilir. Malzemeler hazırsa, höşmerim, peynir tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Höşmerim Kaç Kalori?

Balıkesir mutfağından mafiş tatlısı ve zerde tarifine göz atmayı unutmayın.

Höşmerim Tarifi İçin

Malzemeler

Höşmerim

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle irmik ve toz şekeri ayrı bir kapta güzelce harmanlayın.
  2. Çiğ sütü ocağa alarak pişirin. Parmağınızı hafifçe süte değdirin. Sütün parmağınızı yakmayacak sıcaklıkta ılık olması gerekiyor.
  3. Ilık sütün içerisine peynir mayasını ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak 10-15 dakika kadar bekletin.
  4. Tencereye toz şekerli irmik karışımı ve yumurta sarısını ekleyin. Daha sonra tencereyi tekrar ocağa alın.
  5. Tencereyi kısık ateşte kaynatın. Dibinin tutmasını önlemek için tahta kaşık yardımıyla karıştırın.
  6. Koyulaşan ve göz göz olan peynir tatlısını, servis tabaklarına alın ve soğumaya bırakın.
  7. Soğuduktan sonra kaymakla süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Tatlıda kullanılacak peynir mayasını aktarlardan temin edebilirsiniz.
  • Mümkünse taze pastörize olmayan bir süt kullanın.
  • Tatlıyı ceviz, fındık, tarçın gibi sevdiğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz.
  • Höşmerim, sütlü bir tatlı olduğu için, buzdolabında muhafaza edilmelidir.

Tarif Kategorileri

Marmara Yemekleri Peynirli Tarifler Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri MasterChef Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Cenova usulü pestolu makarna
Patlıcan Ekşilisi
Hardaliye
Cizleme
Melki Yemeği
Tumbi