Cizleme
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Trakya'nın meşhur kahvaltılıklarından biri olan cizleme, yörelere göre farklı isimlerle de biliniyor. Mayalı krep olarak da bilinen cizleme, genellikle kahvaltı sofralarında sunulur. Klasik krep tarifinden farklı olarak cizleme yapımında ılık su ve maya kullanılır. İsteğe göre tatlı veya tuzlu olarak sunulur. Hazırlanan cizlemeler, bal, sürülebilir çikolata ve peynir eşliğinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, Tekirdağ usulü cizleme nasıl yapılır birlikte görelim.

Kahvaltı sofralarına ekleyebileceğiniz sodalı buzluk böreği ve tavada yumurtalı tost tarifine mutlaka göz atın.

Cizleme Tarifi İçin

Malzemeler

Cizleme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karıştırma kabına ılık su ve kuru mayayı alın. Biraz karıştırdıktan sonra mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekleyin.
  2. Ardından süt ve yumurtayı ekleyerek güzelce çırpın.
  3. Karışımın üzerine unu yavaş yavaş ekleyin ve bu esnada karıştırmaya devam edin.
  4. Unu tamamen ekledikten sonra yavaşça karıştırın.
  5. Karışım homojen bir hal aldığında üzerini kapatarak 30 dakika ılık bir yerde dinlendirin.
  6. Dinlenen harcı tekrar çırpın ve yapışmaz tavaya kepçe yardımıyla dökün.
  7. Cizlemenin bir kısmı göz göz olup kuruduktan sonra spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin.
  8. Her cizleme de toplam 2 dakika pişirmek yeterlidir.
  9. Tüm harç bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız cizlemelerin üzerine tereyağı sürerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Cizlemeyi taze incir reçeli ile birlikte sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Tarifte kullanılan maya 5-6 gramdır. Kuru maya yerine 10 gram yaş maya veya 3 gram instant maya kullanabilirsiniz.
  • Unu çok fazla koyarsanız, harcın tavada yayılması zorlaşır. Bu yüzden tarif ölçülerini değiştirmeden uygulamanızı öneririz.
  • Tarif ölçülerinden ortalama 10 adet cizleme yapılmaktadır.
  • Un oranı sıvı olursa cizlemeler ince, katı olursa kalın olacaktır.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Yöresel Tarifler Farklı Hamur İşi Tarifler Yumurtalı Tarifler Marmara Yemekleri

Benzer Tarifler

Cenova usulü pestolu makarna
Patlıcan Ekşilisi
Hardaliye
Melki Yemeği
Tumbi
Susurluk Ayranı ve Tostu