Bursa Kebabı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İskender kebabıyla ünlenen Bursa'nın, kuzu etiyle hazırlanan farklı bir kebabı daha vardır. Külbastı, sos ve pide ile hazırlanan Bursa kebabı, Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Peki, evde Bursa kebabı nasıl yapılır? Mutfağa geçip malzemeleri hazır ettiyseniz, kolları sıvayalım ve Bursa kebabı yapımına başlayalım.

Bursa'nın meşhur lezzeti olarak bilinen ev yapımı iskender tarifini de notlarınız arasına ekleyin. Farklı kültürlerin yemeklerini mutfağınıza taşımak istiyorsanız, Bodrum usulü çökertme kebabı veya Hatay mutfağından tepsi kebabı yapımına da göz atabilirsiniz.

Bursa Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Pide hamuru için

Üzeri için

Bursa Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pide için, yumurta sarısını akından ayırın. Mayayı ılık suda eritin ve kabarana kadar bekletin. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın.
  2. Mayalı su, yumurta akı, şeker, zeytinyağı ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp kabarana kadar bekletin. Hamuru 4 eşit parçaya ayırın.
  3. Parçaları unlanmış zemine alıp oklava ile açarak pide şekli verin. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sürün.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Etleri ince şerit şeklinde kesip zeytinyağında kızartın.
  5. Limon suyu ve ezilmiş sarımsağı ekleyin ve et suyunu çekene kadar soteleyin. Sıcak su ve karabiberi ekleyip tavanın kapağını kapatın.
  6. Etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Kekik ve tuzu ekleyip ocaktan alın. Sos için tereyağını tavada eritin.
  7. Sıcak su, domates salçası ve biber salçasını lave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Yoğurdu ayrı bir kapta çırpın.
  8. Pideleri kare parçalara kesip servis tabaklarına alın. Üzerlerine sosu gezdirin. Eti paylaştırıp üzerine yoğurdu gezdirin.
  9. Fırında hafif közlediğiniz sivri biber ve domates ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Akşam Yemeği Marmara Yemekleri Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri Kebap Tarifleri

Benzer Tarifler

Cenova usulü pestolu makarna
Patlıcan Ekşilisi
Hardaliye
Cizleme
Melki Yemeği
Tumbi