Mersin Usulü İçli Köfte
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İç harcında kıyma kullanılan Mardin usulü içli, bulgur, yumurta ve un ile hazırlanır. Haşlama usulüyle pişirilen içli köfteyi, tereyağlı sos ile zenginleştirebilirsiniz.

Klasikten vazgeçemeyenler için nefis içli köfte tarifini de buraya bırakıyoruz.

Mersin Usulü İçli Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için;

İç harç için;

Üzeri için;

Mersin Usulü İçli Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için bulgura su ekleyerek 20-25 dakika bekletin. 
  2. Tavayı ısıtın ve kıymayı kavurun, soğan ve baharatları da ekleyin. 
  3. Harç piştiğinde cevizleri ekleyerek 1 dakika daha kavurarak ılımaya bırakın. 
  4. Su eklediğiniz bulgurun içerisine kalan malzemeleri ekleyerek macun kıvamına gelene kadar yoğurun. 
  5. Hamurdan parçalar alın açın, içerisine harç koyarak kapatın. 
  6. İçli köfteleri buharda pişirin. 
  7. Tereyağını yakın ve içerisine pul biber atarak içli köftelerin üzerinde gezdirin. 
  8. Sıcakken servis yapın, afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Akdeniz Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Arap Tava
Girit ezmesi
Ceviz Ezmesi
Yörük Kebabı
Şeyh Mualla
Sarımsaklı Köfte