Piliç Kazandibi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Serkan Aksoy'dan damaklara eşsiz bir lezzet sunan nefis bir tarifimiz var. Tavuk göğsü, mantar, krema, roka, süt ve sübye ile hazırlanan bu tarife, şık sunumu ile davet sofralarında yer verebilirsiniz.

Piliç Kazandibi Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk için:

Kazandibi için:

Piliç Kazandibi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle tavuğu kemiğinden ve derisinden ayıklayın. Deri kısmının iç tarafını bir bıçak yardımı ile temizleyin ve tüylerini ayıkladıktan sonra iki yağlı kağıt arasına koyup üzerine ağırlık bastırın. 180 derece fırında iyice çıtır olana kadar kızartıp tabakta servis edebilirsiniz. 
  2. But tarafını krema ve yumurta beyazı kullanarak iç dolgu yapın. Hatta mantarın kullanamadığınız kısımlarını da iç dolguya ekleyin. Tuz ve biber ekleyin. 
  3. Göğüs tarafını bıçak yardımı ile açtıktan sonra döverek biraz daha genişletin, içini yaptığımız farz ile doldurarak sarın ve tavada kızartarak içine taze baharatlar ekleyip tatlandırın.
  4. Kazandibi için: Bütün malzemeleri tencereye alın ve ocağa koyup iyice kaynatın. Elde ettiğimiz muhallebiyi tepside klasik kazandibi yapar gibi yakın ve çok kalın olmamasına dikkat edin. 
  5. Ardından soğumaya bırakın. Pişirdiğimiz tavuğun en dışına gelecek şekilde sarın ve beraber 3-4 dakika 180 derece fırında pişirin.
  Servis Önerisi

Tavuk kemiklerini fırınlayıp yanmadan güzelce kızardıktan sonra aromatik sebzelerle bir sos yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Farklı Tatlı Tarifleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı
Yalancı Tiramisu
Yulaf Sütlü Sütlaç
Sadrazam Lokumu
Paşa Sarması