Karamelli Fırın Sütlaç
Selin Hıdır
441 Tarif       0 Takipçi
Karamelli Fırın Sütlaç
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karamelli Fırın Sütlaç Tarifi: klasik sütlacın yanık karamel ile buluştuğu, hafif dumanlı aromasıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakan enfes bir tatlıdır. Karamelin yoğun lezzeti, sütlacın kremsi dokusuyla dengelenerek ortaya hem nostaljik hem de sofistike bir tat çıkarır. İşte Karamelli Fırın Sütlaç yapılışı, tarifi ve malzemeleri:

Meyveli Sütlaç tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Karamelli Fırın Sütlaç kaç kaloridir?

Bir porsiyon Karamelli Fırın Sütlaç 300 kaloridir.

Karamelli Fırın Sütlaç Tarifi İçin

Malzemeler

Sütlaç İçin:

Karamel İçin:

Karamelli Fırın Sütlaç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şekeri geniş bir tavaya alın ve kısık ateşte erimeye bırakın.
  2. Şeker tamamen eriyip koyu kehribar rengini alınca 2 yemek kaşığı su ekleyin. Hızlıca karıştırıp ocaktan alın.
  3. Karameli fırın kaselerinin tabanına dökün ve yayılmasını sağlayın.
  4. Pirinci yıkayıp süzün ve su ile birlikte bir tencereye alın.
  5. Orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
  6. Sütü ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
  7. Şekeri ekleyin, karıştırın.
  8. Nişastayı 1 çay bardağı sütle açın ve karışıma yavaşça ekleyin. Sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
  9. Vanilini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  10. Hazırladığınız sütlaç karışımını karamelli kaselere dökün.
  11. Kaseleri içi sıcak su dolu bir fırın tepsisine dizin.
  12. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının üst rafında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  13. Fırından çıkan sütlaçları oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Sütlacı fırından çıkardıktan sonra tamamen soğutup üzerini ince çekilmiş fındık, ceviz veya file bademle süsleyebilirsiniz.
  • Hafif bir tazelik eklemek için karamelize muz, nar taneleri veya frambuaz ile süsleyebilirsiniz.
  • Sıcak yaz günlerinde karamelli fırın sütlacınızı yanına bir top vanilyalı dondurma ekleyerek servis edebilirsiniz.
  • Sütlacı fırın kaselerinde pişirmek yerine karamelli sütlacı ters çevirerek kalıp halinde tabakta sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Karamel yaparken şekerin orta ateşte kontrollü şekilde erimesine dikkat edin. Çok fazla bekletirseniz yanık acı bir tat oluşur.
  • Sütlacı yaparken pirinçlerin iyice yumuşadığından emin olun, aksi halde kıvamı istenilen pürüzsüzlükte olmaz.
  • Fırında üzerinin güzelce kızarması ve pürüzsüz bir doku oluşması için kaseleri derin bir fırın tepsisine koyup, içine sıcak su ekleyerek pişirin. Böylece sütlaç sertleşmez, tam kıvamında olur.
  • Eğer sıcak karamelin üzerine birden sütlacı dökerseniz karamel sertleşebilir. O yüzden sütlacı dökerken yavaş ve kontrollü olmalısınız.
  • Karamelli sütlacınızı fırınladıktan sonra en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirirseniz kıvamı daha güzel olur ve karameli tam olarak çözünebilir.

Tarif Kategorileri

Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Fırın Yemekleri Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar Kolay Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Tiramisu Güllaç
Fındıklı Keşkül
Beyaz Çikolatalı Fındıklı Güllaç
Bademli Güllaç
Kakaolu Tavuk Göğsü
Kremalı Muhallebi