Yaban Mersinli Yoğurt Mayalama
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yaban Mersinli Yoğurt Mayalama Tarifi İçin

Malzemeler

Yaban Mersinli Yoğurt Mayalama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sütü, toz şeker ve tuzla birlikte tencereye aktarıp kaynatın. Ateşi kısıp 10 dakika daha kaynatın. Sütü ocaktan alın (Sütün ısısı parmağınızı batırdığınızda ısıya dayanacak. 42-44 derece kadar olduğunda mayalanma sürecine başlayabilirsiniz).
  2. Ayrı bir kabın içinde yoğurdu, yaban mersini püresini ve birkaç yemek kaşığı sütü karıştırın. Bu karışımı tencereye aktarın. Yoğurdun sütle iyice birleşmesi için karıştırın. Karışımı iyice temizlenmiş ve kurulanmış cam kavanozlara aktarın. Kavanozların kapaklarını kapatmadan üzerini birkaç kat kumaşla örtün. 3 saat mayalanması için bekleyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diyet Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri Yoğurtlu Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

İncirli crumble
Yaban mersinli chia puding
Yaban mersinli cheesecake
Air Fryer'da şeftali tatlısı
Kestane Reçeli
Cennet Hurması Reçeli