Pancake hamuru için, lor peyniri, 4 yemek kaşığı şeker, süt ve yumurtaları geniş bir cam kaseye alın. Tüm malzemeyi çatal yardımıyla çırpın. Bir portakalın kabuğunu rendeleyin. Kabartma tozu, un ve rendelenmiş kabukları karışıma ekleyin. Sos için, 2 portakalın suyunu sıkın kalan şekeri ekleyerek orta ateşte 5-10 dakika pişirin. 15 gr tereyağını tavada eritin. Tavanın büyüklüğüne göre kaşıkla pancake karışımından tavaya 2-3 pancake elde edecek kadar hamuru dökün. Pişen yüzeyleri altın sarısı renginde olana kadar yaklaşık bir dakika pişirin. Daha sonra diğer yüzeyini çevirerek aynı işlemi tekrarlayın. Harcın tamamını kalan tereyağını da kullanarak aynı şekilde hazırlayın. Pancake’leri servis tabağına alın. Üzerine portakal sosunu gezdirip servis yapın.