Türkiye'de en çok Antalya'da yetiştirilen portakalın ana vatanı Asya'dır. İlaç ve yemek sektöründe sık sık yer verilen bu meyve, vitamin bakımından oldukça zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra vücuda enerji verir. Özellikle kış aylarında haftada bir kez portakal suyu olarak tüketilmelidir. Potasyum ve kalsiyum değeri yüksek olduğu için, kanser riskini düşürür. Kek ve kurabiyelerin içerisinde yer verilen portakal, cilt maskesi yapımında da kullanılır. Faydaları saymakla bitmeyen nefis portakallı çatlak kurabiye nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenmek için tarife başlayabiliriz.
Malzemeler
Üzeri için
Portakallı Kurabiyenin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Portakallı Kurabiye Kaç Kaloridir?
Portakallı kurabiyenin bir porsiyonu, yaklaşık 405 kaloridir. Vitamin değerleri yüksek olan bu tarifi, ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.
Siz de meyvelerle harmanlanarak sunulan kurabiye tarifleri arıyorsanız, çay saatlerinin vazgeçilmezi haline gelen elmalı kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.