Yumurta aklarını ve tuzu bir cam kaseye alıp mikserle kar gibi olana kadar çırpın. Çırparken şekeri yavaşça ekleyin. Vanilya, krem tartar ve mısır nişastasını da ilave ederek çırpmaya devam edin. Karışım köpük gibi bir kıvama geldiğinde yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla dökün. Dikdörtgen ve dalgalar şeklinde yayın. Önceden ısıtılmış 120 derece fırında 1.5 saat pişirin. İyice soğuyana kadar fırından çıkarmayın. Soğuduktan sonra üzerini orman meyveleriyle süsleyerek servis yapın.
Orman meyveleri
Tatlıların sadece tadını değil görünümünü de çekici hale getiren orman meyveleri şimdilerde tatlı ve pasta tariflerinde daha çok karşımıza çıkıyor. Ahududu, yaban çileği, yaban mersini, böğürtlen gibi aroması yoğun ve diğer meyvelere oranla daha narin bir yapıya sahip olan bu meyveler renkleri ve aromalarıyla görsel bir şölen sunarlar. Bizim mutfağımızdaki kullanımı şimdilerde eskiye nazaran daha yaygın hale geldi diyebiliriz. Meyveli yoğurtlar ve pastalarda rastladığımız orman meyveleri artık daha geniş bir kullanıma sahip olduğu için neredeyse hemen herkesin favorisi olmayı başarıyor. Keklerde, pastalarda, tart ve dondurmalarda tercih edilen orman meyveleri çay saatlerini taçlandıran tariflerde hatırı sayılır biçimde tercih ediliyor. Son yıllarda besinlerin sağlık açısından da faydalı olması o besinleri daha da tüketilir hale getirdi. Orman meyveleri için de aynı durum söz konusu. Doğal meyvelerin cilt sağlığından beden sağlığına kadar olumlu etkilerini keşfeden gıda uzmanları da orman meyvelerinin mutfaklarımızda daha sık yer almasını destekliyor. Keşfedilişiyle birlikte bilinirliği artan orman meyveleriyle yerli, yabancı mutfaklardan birçok tatlıyı tekrar yorumlayabilirsiniz.