Nar Ve Chia Tohumları İle Mangolu Ahududu Jölesi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Nar Ve Chia Tohumları İle Mangolu Ahududu Jölesi Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:


Nar Ve Chia Tohumları İle Mangolu Ahududu Jölesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Chia tohumlarını Hindistan cevizi sütü ve 1 çay kaşığı bal ile çırpın. Chianın sıvıyı çekmesi ve jel kıvamını alması için ara sıra karıştırarak bekletin.
  2. Mango ve 60 ml suyu bir blender ya da mutfak robotuyla yüksek hızda çekin ve püre haline getirin. Meyve jölesi ile birlikte küçük bir tencereye koyun ve orta ateşte 5 dakika pis¸irin. Nar tanelerinin yarısını ekleyin ve bir bardağa döküp soğumaya bırakın.
  3. Ahududuları, balı ve 60 ml suyu da aynı şekilde püre haline getirin. Meyve jölesi ile birlikte küçük bir tencereye aktarın ve orta ateşte 5 dakika pis¸irin. 5-10 dakika soğumaya bırakın. Servis kuplarına bir miktar mangolu karışımı paylaştırın. Yan tutarak soğutun. Soğuduktan sonra ahududulu karışımı ekleyin ve tekrar soğumaya bırakın. En üste chia tohumlu karışımı ekleyin. Tamamen soğuyana kadar buzdolabında bekletin. Üzerini Nar taneleri ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Diyet Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Elma Cips
Kaiserschmarrn
Bal kabaklı sufle
Bal Kabaklı Tiramisu
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Mangolu pasta