Ön Hazırlık:
- Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 160 °C
Alt-üst pişirme: 170 °C
Kurabiyelerin hazırlanışı:
- Unu derin bir kaba eleyin. Tereyağı, pudra şekeri ve suyu ekleyip iyice yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. 2 cm çapında kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile 2 adet kalp kesin. Kalan hamuru 4-5 cm çapındaki kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesip tamamını fırın tepsisine sıralayın. Üst süslemede kullanmak için küçük boy kalpler ve 2 adet büyük boy kalbin üzerine çikolata parçaları batırıp pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dk.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Ahududulu karışım:
- Ahududuları bir tencereye alın. Mısır nişastası, su ve toz şekeri ilave edip nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocak üzerinde karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dk. daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Kupların hazırlanışı ve servis:
- Süsleme için hazırladığınız kurabiyeleri kenara alın. Kalan kurabiyeleri mutfak robotunda toz haline getirin. 1 poşet puding bir fincana boşaltın. Üzerine 150 ml soğuk süt ilave edin. Tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Kupun içerisine 2-3 yemek kaşığı öğütülmüş kurabiye koyun. Üzerine hazırladığınız pudingi dökün ve üzerine tekrar 1-2 yemek kaşığı toz kurabiye koyun. Çikolata parçaları serpin ve hazırladığınız ahududulu karışımın yarısını koyun. Diğer kupu da aynı şekilde hazırlayın. Ayırdığınız kurabiyeler ile süsleyin ve servis yapın.
ADVERTORIAL