Bitter çikolata, tereyağı, şeker, sıcak su ve instant
kahveyi tencereye alın. Kısık ateşte çikolata
eriyene kadar karıştırın. Karıştırma kabına
aktarın ve 10 dakika bekletin. Elenmiş un çeşitleri,
yumurta, kakao ve ayranı ilave ederek
tüm malzemeler harmanlanıncaya kadar karıştırın.
Yağlı kağıtla kaplanmış 22 cm çapındaki
kelepçeli kek kalıbına karışımı dökün. Önceden
ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat 20 dakika
pişirin. Çikolatalı ganaj için, bitter çikolata
parçalarını bir tencereye alın. 160 ml krema
ve 1 yemek kaşığı vişne likörünü ekleyerek pürüzsüz
bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.
Soğuyan keki enine ikiye kesin. Arasına vişne
likörlü çikolatalı ganajı sürün. Üzerine çırpılmış
kremayı yayın. Vişne tanelerini ekleyin. Diğer
kek parçasını üzerine kapatıp tekrar ganaj sürün.
Oda ısısında bekletilmiş bitter çikolatadan
bıçak yardımıyla ince parçalar keserek üzerine
serpin. Vişne ve çikolata parçalarıyla süsleyin.
Servis yapın.