- Elmaları küp şeklinde doğrayın ve tavada bir
tatlı kaşığı bal ile 6-7 dakika pişirin.
- Üzüm, küçük
kesilmiş muz ve tarçını ilave edip tavayı
ocaktan alın. Fırın kabını hafifçe yağlayın ve
meyveli harcı kaba doldurun.
- Tereyağı, esmer
şeker, un ve 50 gr fındığı elinizle hafifçe ufalayarak
ezmeden karıştırın. Karışımı meyveli harcın
üzerine serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece
fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık olması için bir kenarda bekletin.
- Elmalı tatlıyı kalabalık sofralar için hazırlıyorsanız, ev yapımı çikolata sosu ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Kıtır Hamurlu Elmalı Tatlının Püf Noktaları Nelerdir?
- Hamurun kıtır kıtır olması ve ağızda dağılması için mutlaka tereyağı kullanın.
- Önemli noktalardan biri de fırının önceden ısıtılmış olmasıdır. Bu sayede elmalı tatlı eşit derecede pişecektir.
- Kullanacağınız meyveleri tarife başlamadan önce tadın. Meyveler tatlıysa şeker miktarını ölçülü bir şekilde azaltabilirsiniz.
- Çıtırlığını arttırmak ve tadını dengelemek için, karışımı fırına atmadan önce birkaç damla limon sıkabilirsiniz.
1 Porsiyon Kıtır Hamurlu Elmalı Tatlı Kaç Kaloridir?
Tarifteki malzemelerle hazırlanan elmalı tatlının 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 200 kaloridir. Doğal meyvelerle hazırlanan tatlıyı, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, hemen hemen aynı kalori değeriyle sunulan crumble tarifini de deneyebilirsiniz.
Öğle ve akşam yemeklerinden sonra sunulan tatlı tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, kolay bir şekilde hazırlanan şeftalili turta tarifine göz atabilirsiniz.