Kayısı ve armutun harika lezzetine tanık olun.
- İçi için: Bir tencereye kuru kayısı, kayısı reçeli, esmer şeker ve armutları koyup limon suyunu karıştırarak 5-7 dakika orta ateşte pişirin. Ocaktan alıp biraz soğuyunca badem tozu ve file bademleri ekleyip bir kenarda bekletin.
- Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Fırın tepsisine bir baklava hamurunu yayın, üzerine fırçayla tereyağını sürün ve tüm baklava hamurlarını aralarına tereyağı sürerek üst üste yerleştirin (En üstteki hamura yağ sürülmeyecek).
- Hazırladığınız içi, üst üste dizdiğiniz hamurun en üst katına, kenarlarından 2.5 cm içeriye olacak şekilde yayın ve hamuru döndürerek rulo yapın. Rulonuzun üzerine fırçayla tereyağı sürün. Isıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Kayısılı ve armutlu ruloların üzerini pudra şekeriyle süsleyip ince ince keserek sıcakken servis yapın.
Kayısılı ve armutlu yufka tatlısı tarifi için tıklayın