Çikolatalı ganaj; Özellikle eriterek kullanım için uygun bir çikolata. Biraz daha yağlı ve hemen donmuyor. Yerine sade çikolatayı benmari usulü eritip bir miktar margarin ekleyerek kullanabilirsiniz.
Kamboz Pasta Tarifi İçin
Malzemeler
Kek için:
3 yumurta
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı emülgatör veya 1 çorba kaşığı nişasta
Kek hamuru için verilen malzemeleri karıştırın. Kelepçeli kek kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Keki kalıptan çıkarıp enine 3 eşit dilim halinde kesin.
Krema malzemelerini küçük bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın.
Kekin alt dilimini krema ile kaplayıp frambuazları üzerine dizin. İnce bir kat kremşanti sürüp ikinci dilimi kapatın.
Üzerine krem şanti sürüp çikolata parçalarını serpiştirin. Son dilimi kapatın.
Ganaj çikolatayı eritip 100 gr çırpılmış kremşanti ile karıştırın. Pastayı bu karışımla kaplayın.
Granül çikolata ile pastanın tamamını kaplayıp kremşanti ve jölede dondurulmuş frambuazla süsleyin. Buzdolabında 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.