@lezizsofralar
345 bin takipçi
Seval Bolat
- Elmaları soyup halka şeklinde dilimleyin. Çekirdek kısımlarını çıkartın.
- Diğer tarafta yumurta, un, süt ve kabartma tozunu topak kalmayacak şekilde çırpın.
- Ayçiçek yağını bir tavaya alıp ısıtın. Bir tabakta toz şeker ve tarçını karıştırıp hazırlayın. Yağ ısınınca elma dilimlerini yumurtalı harca iki taraflı batırıp dikkatlice yağın içine bırakın. Orta ateşte her iki tarafını da güzelce kızartıp kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın. Hafif yağını çekince, hemen toz şeker ve tarçın karışımına bulayın ve servis tabağına alın. Yanında dondurma veya çırpılmış krema ile servis yapın.
Kıtır hamurlu elmalı tatlı tarifi için tıklayın