Çilekli Örgü Çörek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çilekli Örgü Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Dolgusu için

Glazür için

Çilekli Örgü Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Dolgusu için vanilyalı puding, süt ve kremayı bir sos tenceresine alın. Katılaşmaya başlayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Hamuru için, maya ve ılık sütü geniş bir kaseye alıp karıştırın. Maya eriyinceye kadar bekletip kalan malzemeyi ilave edin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile açın. Kenarlarını bıçakla düzgün keserek büyük bir dikdörtgen elde edin. Baton bir kek kalıbını kenarlarda eşit boşluk kalacak şekilde hamurun ortasına yerleştirin. Kenar kısımlarını ince şeritler elde edecek şekilde bıçak ile kesin. Ilınan pudingli harcı dikey olarak hamurun ortasına yayın. İnce dilimlediğiniz çilekleri üzerine dizin. Kestiğiniz kenarları üst üste gelecek şekilde kapatıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Glazür için, pudra şekeri ve suyu bir kasede karıştırın. Glazürü bir kaşık yardımıyla hamurun üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çörek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Elma Cips
Kaiserschmarrn
Bal kabaklı sufle
Bal Kabaklı Tiramisu
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Mangolu pasta