Böğürtlenli Ve Limonlu Mini Pavlovalar
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Böğürtlenli Ve Limonlu Mini Pavlovalar Tarifi İçin

Malzemeler

Pavlova için

Limon kreması için

Böğürtlen sosu için

Böğürtlenli ve limonlu mini pavlovaların üzeri için

Böğürtlenli Ve Limonlu Mini Pavlovalar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kimsenin hayır diyemeyeceği enfes böğürtlenli ve limonlu mini pavlovalar...

  1. Fırını önceden 120 dereceye ayarlayın. Yumurta aklarını ve bir tutam tuzu mikserle köpürene kadar çırpın. Mikser çalışırken azar azar pudra şekerini de ekleyip iyice beyazlaşıp katılaşana kadar çırpın. Sirke, mısır nişastası ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Karışımı kalıplara kaşıkla paylaştırın. Kalıpları fırına koyup ısıyı 100 dereceye düşürün. İyice kuruyup çıtır olana kadar, yaklaşık 75-90 dakika pişirin. Fakat renginin değişmemesine dikkat edin. Fırını kapatın. Fırın kapağının arasına peçete sıkıştırıp hafif aralık bırakarak tamamen soğuyana kadar kapağını açmadan fırında tutun (6 saat veya bütün gece).
  2. Limon kreması için; yumurta sarıları ve şekeri tencerede iyice çırparak sos haline getirin. Limon suyu ve tereyağını ekleyerek koyu kıvam alana kadar orta ateşte karıştırın. Soğumaya bırakın.
  3. Böğürtlen sosu için; böğürtlen ve pudra şekerini bir sos tavasına alın ve suyu ekleyin. Şeker tamamen eriyene kadar pişirip sos haline getirin ve soğumaya bırakın. Daha sonra mascarpone peyniri ile karıştırın.
  4. Mini pavlovalarınızı limon kreması ve mascarpone peynirli böğürtlen sosunuzla süsleyerek servis yapın.

Nefis kırmızı meyveli pavlova tarifi için tıklayın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

İncirli crumble
Yaban mersinli chia puding
Yaban mersinli cheesecake
Air Fryer'da şeftali tatlısı
Kestane Reçeli
Cennet Hurması Reçeli