Kimsenin hayır diyemeyeceği enfes böğürtlenli ve limonlu mini pavlovalar...
- Fırını önceden 120 dereceye ayarlayın. Yumurta aklarını ve bir tutam tuzu mikserle köpürene kadar çırpın. Mikser çalışırken azar azar pudra şekerini de ekleyip iyice beyazlaşıp katılaşana kadar çırpın. Sirke, mısır nişastası ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Karışımı kalıplara kaşıkla paylaştırın. Kalıpları fırına koyup ısıyı 100 dereceye düşürün. İyice kuruyup çıtır olana kadar, yaklaşık 75-90 dakika pişirin. Fakat renginin değişmemesine dikkat edin. Fırını kapatın. Fırın kapağının arasına peçete sıkıştırıp hafif aralık bırakarak tamamen soğuyana kadar kapağını açmadan fırında tutun (6 saat veya bütün gece).
- Limon kreması için; yumurta sarıları ve şekeri tencerede iyice çırparak sos haline getirin. Limon suyu ve tereyağını ekleyerek koyu kıvam alana kadar orta ateşte karıştırın. Soğumaya bırakın.
- Böğürtlen sosu için; böğürtlen ve pudra şekerini bir sos tavasına alın ve suyu ekleyin. Şeker tamamen eriyene kadar pişirip sos haline getirin ve soğumaya bırakın. Daha sonra mascarpone peyniri ile karıştırın.
- Mini pavlovalarınızı limon kreması ve mascarpone peynirli böğürtlen sosunuzla süsleyerek servis yapın.
Nefis kırmızı meyveli pavlova tarifi için tıklayın.