Böğürtlen Soslu Armut
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Böğürtlen Soslu Armut Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sosu için

Böğürtlen Soslu Armut

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Armutları ikiye bölüp ortasındaki çekirdekli bölümleri çıkarın. 2 yemek kaşığı limon suyunu üzerlerine paylaştırın. Tencerenin ortasına yemek tabağını ters çevirerek yerleştirin. Üzerine armutları dizin. Tencerenin kenarından armutların hizasına gelmeyecek şekilde sıcak su ilave edin. Armutların yanına tarçın çubuğu yerleştirip kısık ateşte yaklaşık 25-35 dakika (armutlar yumuşayıncaya kadar) buharda pişirin. Pişme sırasında su azalırsa sıcak su ilave edin. Sos için böğürtleni sos tenceresine alın. Şeker ekleyip kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Üzerine çok az suda erittiğiniz nişastayı ekleyip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Armutların üzerine gezdirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Diyet Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

İncirli crumble
Yaban mersinli chia puding
Yaban mersinli cheesecake
Air Fryer'da şeftali tatlısı
Kestane Reçeli
Cennet Hurması Reçeli