Bal Kabaklı Muhallebi
Selin Hıdır
224 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nefis muhallebi tarifine göz atmayı unutmayın.

Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Bal Kabaklı Muhallebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bal kabağı püresi için bal kabağını yıkayıp soyun, ardından küçük parçalara kesin ve bir tencereye koyun. 
  2. Üzerine su ve şeker ekleyip yumuşayana kadar yaklaşık 20-30 dakika kaynatın. 
  3. Pişen kabakları bir mutfak robotu kullanarak püre haline getirin. 
  4. Muhallebi için bir kaseye mısır nişastası ve su ekleyin. 
  5. Nişasta tamamen eriyene kadar karıştırın. 
  6. Orta büyüklükte bir tencereye süt, toz şeker, tarçın, zencefil, tuz ve vanilin ekleyin. 
  7. Karışımı orta ateşte şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. 
  8. Karışım ısındıktan sonra nişasta karışımını yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. 
  9. Karışım koyulaştıktan sonra muhallebiyi servis edeceğiniz kapların yarısına ilave edin ve soğuması için bir kenara alın. 
  10. Oda sıcaklığına gelen muhallebinin üzerine bal kabağı püresini ilave edin. 
  11. Bal kabaklı muhallebi servise hazır. Son olarak, üzerini dövülmüş pikan cevizi ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Öğle Yemeği Meyveli Tatlı Tarifleri Diyet Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Elma Cips
Kaiserschmarrn
Bal kabaklı sufle
Bal Kabaklı Tiramisu
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Mangolu pasta