Toz şeker ve suyu bir sos tenceresine alın.
Şeker tamamen eriyene kadar kaynatın.
Limon suyu, yıldız anason ve tarçını ekleyip
altını kısın. Kabuklarını soyup çekirdeklerini
çıkarttığınız ayvayı küp doğrayıp kaynayan
şerbete ekleyin. Ayvalar yumuşayıp
şerbeti çekene kadar pişirip ocaktan alın.
Ilınınca buzdolabına alın. Crumble için file
badem, file fıstık ve unları geniş bir karıştırma
kabında harmanlayın. Toz şeker, tereyağı
ve yumurtayı ilave edip bir mikser
yardımıyla çırpın. Yulafı ekleyip bir tahta
kaşık yardımıyla karıştırın. Fırına dayanıklı
servis kaplarını tereyağı ile yağlayın. Kapların
3/4’ünü ayvalı harç ile doldurun. Üzerine
crumble karışımından yayın. Önceden
ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana
kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Üzerine
pudra şekeri serpip ılık servis yapın.