Ayva Peltesi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayva Peltesi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Ayva Peltesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bu tip yemek tarifleri biraz dikkat gerektiriyor...

Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve ince dilimleyin. Çekirdeklerini bir kaseye alın. Ayvaları bir tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin. Çekirdeklerini bir tülbente sarıp bağlayın ve tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp orta dereceli ısıda ayvalaryumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin.

Tencereyi ocaktan alın, tülbenti çıkarıp karışımı blender’dan geçirin. Şeker ve limon suyunu ilave edip suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.

Pelteyi bir tepsiye dökün. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında birkaçgün bekletin. Peltenin üzerine hindistancevizi ve antepfıstığı serpiştirin. Dilimleyip soğuk servis yapın.

Kan yapıcı özelliği ile vücudun direncini arttıran pekmezli pelte tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Elma Cips
Kaiserschmarrn
Bal kabaklı sufle
Bal Kabaklı Tiramisu
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Mangolu pasta