Patatesli Tuzlu Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kökeni Güney Amerika'ya dayanan patates; patates köftesi veya patates salatası gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Dünyanın en fazla tüketilen besin kaynakları arasında yer alan patates, genellikle sebze ve et yemeklerinde kullanılır. Haşlama, kızartma, fırın ve ızgara gibi farklı şekillerde pişirilebilir. Ülkemizde de çok fazla tüketilen bu besin, yaygın olarak İç Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilir. Hücreleri onarmasıyla bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, gün sohbetlerinin vazgeçilmezi haline gelen patatesli kek nasıl yapılır görelim.

1 Porsiyon Patatesli Tuzlu Kek Kaç Kaloridir?

Daha fazlası için patatesli kolay tariflere göz atın.

Patatesli Tuzlu Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Patatesli Tuzlu Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Büyük bir kasede yumurtaları mikserle 5 dakika çırpın. Yoğurt ve zeytinyağını ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. Un, kabartma tozu, tuz ve baharatları ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Patatesleri küçük küpler şeklinde doğrayın.
  3. Soğanı yemeklik doğrayın. Soğan ve patatesi kek harcına ekleyip karıştırın. Fırını 180 derecede ısıtın.
  4. Yağlanmış fırın tepsisine harcı ilave edin. Önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
  Püf Noktası
  • Kıvamı tutturabilmek için, malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Karışım harcında topaklanmalar olursa, mikserden geçirin.
  • Soğanın büyük parçalar halinde kalmaması için, rendeleyebilirsiniz.
  • Kekin eşit bir şekilde pişmesi için, fırını önceden ısıtın ve yağlı kağıt kullanın.
  • Pişirme esnasında fırın kapağını açmayın. İç kısmının çiğ kalmadığından emin olmak için kürdan batırma yöntemini kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tuzlu Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kek Tarifleri Patatesli Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek
İki Renkli Kek
Starbucks Keki