Kan portakallı jöle için portakal suyu ve esmer şekeri
bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyene
kadar kaynatın. Jelatini küçük bir kaseye alın.
Üzerine soğuk su ekleyip bekletin. Jelatin yumuşadığında
sudan çıkarın ve kan portakallı şuruba
ekleyin. Jelatin tamamen çözünene kadar karıştırın.
Jöleyi yağlı kağıt serili yuvarlak bir fırın kabına
alıp buzdolabında birkaç saat donması için bekletin.
Sünger kek karışımı için yumurta ve esmer
şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser
yardımıyla şeker tamamen eriyene kadar yaklaşık
5 dakika çırpın. Un ve eritip soğuttuğunuz tereyağını
da ilave ederek tüm malzeme iyice özdeşleşene
kadar çırpmaya devam edin. Karışımı yağlı kağıt
serili muffin kalıplarına yaklaşık birer yemek kaşığı
olacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış
180 derece fırında 7-10 dakika pişirin. Fırından alıp
soğuması için bir ızgara tel üzerine alın. Kan portakallı
jöleyi buzdolabından çıkarın. 4 cm çapındaki
yuvarlak bir kalıpla jöleden parçalar kesin ve yuvarlakları
sünger keklerin ortasına yerleştirin. Üzeri
için çikolatayı benmari usulü eritin ve sıcakken kan
portakalı jölesinin üzerine sürün. Çikolata donduktan
sonra servis yapın.