Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi kek tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Yumurtalarla toz şekeri köpük oluncaya kadar çırpın. Eritilmiş tereyağını ilave ederek çırpma işlemine devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin. Sütle unu yumurtalı karışıma ilave edin. Karışımın yarısını farklı bir kaba ayırıp üzerine kakaoyu eleyin. Gerekirse 1-2 yemek kaşığı sütle tekrar karıştırın. Dikdörtgen fırın tepsinizi tereyağı ile yağlayıp unlayın. Tepsinin ortasından başlayarak yarım su bardağı kadar kakaolu, daha sonra sade kek karışımından aktarın. Her seferinde ortadan döktükçe kek yayılacak ve çizgiler oluşacak. Hamurun tamamını döktükten sonra tam yayılmamışsa tepsiyi hafif eğerek her yerine yayılmasını sağlayın. Kürdanla ortadan yanlara doğru çizgiler yapın. Çizgileri yaparken derine batırmadan sadece üst yüzeyden batırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında içi pişip üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.